Matt's trip to the National Gallery last month provided an inspiration breakthrough for the stationary sculptures we're currently working on. He noticed that Calder's huge mobile in the lobby was actually scaled up from a small mobile: everything was proportional—the wires, the shapes, everything was huge. When scaled up, the shapes were no longer flat, but had enough thickness to be visually interested from every plane.

So, Matt did the same thing: when scaling up the dimensions of our sculpture's initial model, he ensured the shapes had enough thickness to look substantial from every direction. But it threw off the piece's balance. So we remedied it by adding a small hole (which will be concealed when complete) to add counterweights in the hollow shapes.

And now we wonder whether Calder's mobile needed counterweights, too...